Mediation bij scheiding

Bij een scheiding is het vaak zo dat een ieder in een ander fase van het zogeheten rouwproces zit. Vaak is een van de twee, degene die besloten heeft te willen scheiden. Er komen veel emoties los. Dit kan ervoor zorgen dat het moeilijker is om samen tot afspraken te komen. Om toch tot goede afspraken te komen, kan een mediator jullie hierin goed begeleiden.

Een mediator begeleidt het gesprek tussen jullie op professionele wijze en zal op tafel krijgen wat het belang van een ieder is. Een mediator is onpartijdig en onafhankelijk.  Dat betekent onder andere, dat een mediator geen standpunt in zal nemen, dat jullie zelf verantwoordelijk zijn voor de oplossingen. Hier komt dan gelijk een stuk commitment bij kijken, Jullie moeten beiden mediation willen en beiden tot doel hebben er samen goed uit te komen.

Mediator of advocaat

Een mediator zorgt ervoor dat jullie communicatie in goede banen wordt geleid. Daarmee kun je voorkomen dat jouw scheiding in een zogenaamde vechtscheiding verandert. Bij mediation praat je met elkaar onder begeleiding van een gespreksbegeleider (de mediator), om zo tot afspraken te komen die voor beiden acceptabel zijn. Een advocaat is een eenzijdige belangenbehartiger. Daar verloopt de communicatie alleen nog maar via de advocaat en dient deze het belang van een van jullie. Zolang jullie in staat zijn samen aan tafel te zitten, is een mediator het meest gewenst. Immers dan kun je tot werkbare afspraken komen waar jullie samen achter staan. Uiteraard kan het zo zijn dat het op enkele onderdelen een kwestie van geven en nemen is. Aimée Spies van Goed Scheiden Arnhem heeft al veel scheidingen begeleid. Niet alleen de mediation en de gesprekken zal zij realiseren, ook de complete afwikkeling van de scheiding behoort tot het proces. Van kennismaking tot aan indiening rechtbank en inschrijving gemeente.

 

Kinderen en rust

Door jullie te helpen met je emoties om te gaan, zorgt een mediator ervoor dat er rust is in het scheidingstraject. De mediator haalt onzekerheden weg en maakt ruimte om emoties op een goede manier kwijt te kunnen en de ander inzicht te geven van jouw visie.  Als er kinderen bij betrokken zijn is dit het allerbelangrijkste. Goed Scheiden Arnhem is van mening dat het voor de kinderen absoluut goed geregeld zijn. Samen met de mediator bespreken jullie het ouderschapsplan. Alle onderwerpen komen aan bod en ook al gaan jullie uit elkaar, samen ouders zullen jullie altijd blijven. Over de afspraken in het ouderschapsplan moeten jullie het samen over eens zijn, om zo rust voor de kinderen te creëren.

 

Kosten mediator

Een scheiding bij een mediator kent een aanzienlijk verschil in kosten dan bij een advocaat. Daarnaast is het ene kortere procedure waardoor ook de kosten beperkt kunnen blijven.

 

Scheiden via mediation?

Hebben jullie besloten te gaan scheiden en wil je in goed overleg met elkaar tot afspraken komen? Neem contact op met Goed Scheiden Arnhem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.