Veelgestelde vraag is wat de kosten voor mediaton zijn. Voordat de mediation start is er een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen jullie alvast in dit kennismakingsgesprek vernemen wat de werkwijze is en welke kosten daarbij komen kijken. Het is zo dat de tarieven voor scheiden middels mediation lager liggen dan scheiden via een advocaat.

De kosten voor mediation zijn afhankelijk van de situatie. Hebben jullie een samenlevingsovereenkomst, een geregistreerd partnerschap of een huwelijk in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden? Mogelijk is er geen rechtbankprocedure nodig, wat kosten bespaart. Ook zijn de kosten van mediation afhankelijk of er wel of geen kinderen zijn en er dus wel of geen ouderschapsplan nodig is.

Goed Scheiden Arnhem hanteert diverse all-in tarieven, zo weten jullie vooraf wat de kosten zijn en waar je aan toe bent. Als er een gesprek extra nodig is dat in de kosten inbegrepen. Ook zijn er geen verborgen of extra kosten achteraf, zoals bijvoorbeeld advocaatkosten, kantoorkosten of kosten voor griffierechten.

Uiteraard is het ook mogelijk om op basis van een uurtarief te werken, bijvoorbeeld voor het herzien van een ouderschapsplan. Van belang is dat Goed Scheiden Arnhem jullie op voorhand helderheid geeft over het tarief, zodat jullie weten waar je aan toe bent.