Ook in 2021 worden er weer nieuwe groepen gestart vanuit KIES, om kinderen in een scheidingssituatie te begeleiden, te helpen en te ondersteunen. Een geweldig initiatief waar deelname ook nog eens gratis is.
Binnenkort wordt weer gestart in Arnhem Noord en in Arnhem Zuid. Wat nieuw is, is dat er nu ook groepen zijn voor kinderen vanaf 12 jaar.
Zie onderstaande voor meer informatie en kijk op de website https://www.kindenscheidingarnhem.com/

Over de KIESgroep

De KIESGroep is voor kinderen in een echtscheidingssituatie. Als ouders gaan scheiden of gescheiden zijn kunnen kinderen daar last van hebben. Vooral als er thuis vaak ruzie is en ouders niet fijn met elkaar omgaan. Kinderen worden angstig, verdrietig of slapen slechter of kunnen zich moeilijk concentreren. Kinderen praten meestal niet over de scheiding, op school en ook vaak niet met hun vrienden. Kinderen kunnen zich schamen of denken dat ze de enige zijn.

De KIES- groep is voor kinderen die te maken hebben (gehad) met de echtscheiding van hun ouders. De training is geschikt voor jongens en meisjes van ongeveer 6 tot 12 jaar.

In de groep wordt, afgestemd op de situaties van de kinderen, ingegaan op het gezin, de periode vóór en na de scheiding, en de scheiding zelf. Ook ervaringen die kinderen kunnen hebben in een nieuw samengesteld gezin komen aan bod. Het doel van de training is om kinderen te helpen bij het begrijpen en verwerken van de scheiding, en het leven in een eenoudergezin en/of in het nieuw samengesteld gezin.

De training bestaat uit tien contacten: een intakegesprek met ouders en kind, acht groepsbijeenkomsten en een afsluiting met ouders en kind.

Let op : IVM corona kan het programma iets afwijken.

Kies is een wetenschappelijk onderbouwd en effectief aangetoond programma dat onderzocht is door de Universiteit van Utrecht.