Home/Mediator Ede en Wageningen

Mediator Ede en Wageningen

Goed scheiden met een betrokken mediator in Ede en Wageningen

Wanneer jullie besloten hebben te gaan scheiden en zover zijn dit samen goed te willen regelen, is het van belang een bekwame mediator te vinden. Een mediator in de regio Ede en Wageningen met voldoende kennis en ervaring die jullie van A tot Z kan begeleiden in het complete scheidingstraject, staat goed scheiden voor.

Geheel vrijblijvend

Mediator in Ede en Wageningen

Belangrijke onderwerpen

Ik help je graag bij uiteenlopende onderwerpen. Klik op een van iconen voor meer informatie.

Kinderen en scheiden

Kinderen zullen hoe dan ook last hebben van een scheiding.

Hoe lang duurt een scheidingstraject

Gemiddeld genomen duurt het traject tussen de 2-4 maanden

Wat kost een scheiding

De mediation start met een kennismakingsgesprek, deze is gratis

Mijn werkgebied

Het kantoor is gevestigd in Arnhem (zuid).

Jouw locale mediator Aimée Spies

Regio Ede Wageningen Mediator

Even voorstellen

Geruime tijd ben ik al werkzaam als scheidingsbemiddelaar en kun je me bestempelen als scheiden specialist. Met mijn eerdere werkervaring als relatietherapeut ben ik bekend met de eventuele emoties die jullie kunnen hebben en hoe we hiervoor ruimte kunnen creëren gedurende de zakelijke afhandeling.

Neemt niet weg dat de specialistische kennis aangaande de financiële juridische kant, gedegen aanwezig is. Ik werk efficiënt aan jullie proces en zorg voor structuur en duidelijkheid. Ik zal jullie ontzorgen. Ik ben er voor jullie en werk in jullie beider belang.

Bij mij aan tafel mag je emoties tonen en de pijnpunten laten zien. Dit hoort bij een scheiding en als neutrale mediator is het mijn rol om jullie hierin zo goed mogelijk te begeleiden in de gesprekken, zodat een soepele scheiding kan plaatsvinden.

Aimée Spies

Wat klanten zeggen

Hoe ondersteun ik jullie als Mediator

Er moet veel geregeld worden en voor jullie gaat de dagelijkse gang van zaken gewoon door. Aimée zorgt ervoor dat het complete traject doorlopen wordt, alles aan bod komt en dit resulteert in de benodigde documenten tot scheiding.

In de mediationgesprekken is er ruimte voor emoties of het bespreekbaar maken van zaken die tussen jullie in staan. Dat zorgt ervoor dat de onderdelen waar jullie afspraken over moeten maken, soepeler kan verlopen.

Een mediator is onafhankelijk en kan jullie voorzien van kennis en informatie, waarmee jullie zelf aan tafel de beslissingen kunnen nemen.

Een scheiding regelen met kinderen
over mediator

Hoe lang duurt een scheidingstraject?

Gemiddeld genomen duurt het traject tussen de 2-4 maanden. Goed Scheiden Arnhem zal met jullie afstemmen welk tempo voor jullie prettig en gewenst is. Van belang is dat het voor jullie beiden niet te snel of te traag gaat. Er is alle ruimte, rust en tijd voor meer gesprekken. Het ligt er met name aan wat jullie zelf willen en kunnen. Indien er haast is kan alles versneld worden.

Het verschilt per traject hoeveel gesprekken er nodig zijn. Dit varieert van 3 tot 6 gesprekken.

Indien er sprake is van een beëindiging van een samenleving, is er geen rechtbankprocedure nodig en kan het traject sneller gaan. Van belang is dat het jullie scheiding is en jullie tempo wordt aangehouden.

Wat kost een scheiding

De mediation start met een kennismakingsgesprek, deze is gratis. Zo kunnen jullie alvast in dit kennismakingsgesprek vernemen wat de werkwijze is, of ik bij jullie pas en welke kosten daarbij komen kijken.

Goed Scheiden Arnhem werkt met diverse all-in tarieven, zodat jullie van tevoren weten waar je aan toe bent. Als er een gesprek extra nodig is dan is dat dan geen enkel probleem. Met een all-in tarief weten jullie ook dat er geen verborgen kosten zich voordoen, zoals bijvoorbeeld advocaatkosten, kantoorkosten of griffierechten.

Uit de praktijk blijkt dat de tarieven voor scheiden middels mediation lager liggen dan scheiden via een advocaat. Daarnaast wordt mediation steeds vaker ingezet vanwege het succes als alternatief voor rechtspraak. Een mediation kan aanmerkelijk snel, binnen 2 tot 5 gesprekken is over het algemeen de scheiding geregeld.

Uiteraard is het ook mogelijk om op basis van een uurtarief te werken, bijvoorbeeld voor het herzien van een ouderschapsplan. Van belang is dat Goed Scheiden Arnhem jullie op voorhand helderheid geeft over het tarief, zodat jullie weten waar je aan toe bent.

pensioen en scheiden
alimentatieberekening door mediator

Hoe verlopen de gesprekken als mijn partner meer kennis heeft?

Deze vraag wordt mij vaak vooraf gesteld. Het komt regelmatig voor dat een van jullie meer kennis heeft, bijvoorbeeld op financieel vlak. Of dat een van jullie bijvoorbeeld sneller denkt of zaken kan overzien. Juist hier komt de rol van een mediator van pas.

In de gesprekken zal ik ervoor zorgen dat jullie beiden op een gelijk kennisniveau komen. Er kunnen immers pas afspraken gemaakt worden als je zelf ook volledig begrijpt wat de gevolgen zijn. Ik zal in alle rust uitleg geven als een of enkele onderwerpen wat meer moeite kost het direct te begrijpen.

Juist omdat mijn rol als mediator neutraal en onafhankelijk is, is dit mogelijk te doen zonder dat er sprake is van partijdigheid. Het is van groot belang te overzien wat je afspreekt met elkaar, immers deze afspraken maak je voor de toekomst en dienen bestendig te zijn, zodat je na de scheiding ook ieder je eigen weg kan gaan.

Het verschilt per traject hoeveel gesprekken er nodig zijn. Dit varieert van 3 tot 6 gesprekken.

Indien er sprake is van een beëindiging van een samenleving, is er geen rechtbankprocedure nodig en kan het traject sneller gaan. Van belang is dat het jullie scheiding is en jullie tempo wordt aangehouden.

Werkgebied als Mediator

Het kantoor is gevestigd in Arnhem (zuid). Ook kunnen de gesprekken plaatsvinden op kantoorlocatie in Renkum. Het werkgebied is breed, Arnhem, Ede, Wageningen, Zevenaar, Westervoort, Duiven, Elst, Bemmel, Huissen, Oosterbeek, Renkum, Doorwerth.

Werkgebied van Goed scheiden Arnhem

Maak een vrijblijvende afspraak

Goed Scheiden Arnhem begeleidt jullie bij het complexe scheidingstraject. Maak een afspraak voor een gratis kennismaking om zo meer te vernemen over wat Goed Scheiden Arnhem voor jullie kan betekenen.

Geheel vrijblijvend