Home/Mediator Elst

Mediator Elst

Kundige en betaalbare mediator in Elst, voor jullie scheiding

Bij het begeleiden van een scheiden traject, verwachten jullie een kundige, betaalbare en neutrale mediator. Dat is voor Aimée Spies, mediator bij Goed Scheiden Arnhem, een vanzelfsprekendheid. Een scheiding is een levensgebeurtenis, er komt veel op jullie af en er moeten veel beslissingen genomen worden.

Geheel vrijblijvend

Belangrijke onderwerpen

Ik help je graag bij uiteenlopende onderwerpen. Klik op een van iconen voor meer informatie.

Kinderen en scheiden

Kinderen zullen hoe dan ook last hebben van een scheiding.

Hoe lang duurt een scheidingstraject

Gemiddeld genomen duurt het traject tussen de 2-4 maanden

Wat kost een scheiding

De mediation start met een kennismakingsgesprek, deze is gratis

Mijn werkgebied

Het kantoor is gevestigd in Arnhem (zuid).

Jouw locale mediator Aimée Spies

Regio Elst Mediator

Even voorstellen

Geruime tijd ben ik al werkzaam als scheidingsbemiddelaar en kun je me bestempelen als scheiden specialist. Met mijn eerdere werkervaring als relatietherapeut ben ik bekend met de eventuele emoties die jullie kunnen hebben en hoe we hiervoor ruimte kunnen creëren gedurende de zakelijke afhandeling.

Neemt niet weg dat de specialistische kennis aangaande de financiële juridische kant, gedegen aanwezig is. Ik werk efficiënt aan jullie proces en zorg voor structuur en duidelijkheid. Ik zal jullie ontzorgen. Ik ben er voor jullie en werk in jullie beider belang.

Bij mij aan tafel mag je emoties tonen en de pijnpunten laten zien. Dit hoort bij een scheiding en als neutrale mediator is het mijn rol om jullie hierin zo goed mogelijk te begeleiden in de gesprekken, zodat een soepele scheiding kan plaatsvinden.

Aimée Spies

Wat klanten zeggen

Ondersteuning bij Scheiden met kinderen. 

Kinderen zullen hoe dan ook last hebben van een scheiding. Alles wat jullie kunnen doen is het kind zo goed mogelijk ondersteunen. Kinderen zijn loyaal, willen geen partij kiezen, voelen zich vaak schuldig en verantwoordelijk. Naast mijn netwerk aan gespecialiseerde kindercoaches, bied ik zelf áltijd een kindgesprek aan. Ik geef het kind hiermee een stem in de scheiding. Vaak zie ik dat dit ontroerende gesprekken zijn, waar ze zich vrij voelen te praten en ze iemand hebben die luistert. Aansluitend komen de ouders erbij en bespreken we hetgeen er gezegd is. Je ziet dat dit soms confronteren kan zijn voor ouders, maar zeker een soort opening is voor de toekomst. Thuis durft het kind en de ouder makkelijker erover te praten en eens te vragen hoe het nu echt gaat.

Een scheiding regelen met kinderen
over mediator

Hoe lang duurt een scheidingstraject?

Gemiddeld genomen duurt het traject tussen de 2-4 maanden. Goed Scheiden Arnhem zal met jullie afstemmen welk tempo voor jullie prettig en gewenst is. Van belang is dat het voor jullie beiden niet te snel of te traag gaat. Er is alle ruimte, rust en tijd voor meer gesprekken. Het ligt er met name aan wat jullie zelf willen en kunnen. Indien er haast is kan alles versneld worden.

Het verschilt per traject hoeveel gesprekken er nodig zijn. Dit varieert van 3 tot 6 gesprekken.

Indien er sprake is van een beëindiging van een samenleving, is er geen rechtbankprocedure nodig en kan het traject sneller gaan. Van belang is dat het jullie scheiding is en jullie tempo wordt aangehouden.

Wat kost een scheiding

De mediation start met een kennismakingsgesprek, deze is gratis. Zo kunnen jullie alvast in dit kennismakingsgesprek vernemen wat de werkwijze is, of ik bij jullie pas en welke kosten daarbij komen kijken.

Goed Scheiden Arnhem werkt met diverse all-in tarieven, zodat jullie van tevoren weten waar je aan toe bent. Als er een gesprek extra nodig is dan is dat dan geen enkel probleem. Met een all-in tarief weten jullie ook dat er geen verborgen kosten zich voordoen, zoals bijvoorbeeld advocaatkosten, kantoorkosten of griffierechten.

Uit de praktijk blijkt dat de tarieven voor scheiden middels mediation lager liggen dan scheiden via een advocaat. Daarnaast wordt mediation steeds vaker ingezet vanwege het succes als alternatief voor rechtspraak. Een mediation kan aanmerkelijk snel, binnen 2 tot 5 gesprekken is over het algemeen de scheiding geregeld.

Uiteraard is het ook mogelijk om op basis van een uurtarief te werken, bijvoorbeeld voor het herzien van een ouderschapsplan. Van belang is dat Goed Scheiden Arnhem jullie op voorhand helderheid geeft over het tarief, zodat jullie weten waar je aan toe bent.

pensioen en scheiden
Voordelen mediator bij scheiden

Wat zijn de voordelen van mediation bij scheiding?

Bij een scheiding kan mogelijk het vertrouwen geschaad zijn en kan de communicatie verslechterd zijn. Ook zijn er ongetwijfeld veel emoties of is er onbegrip tussen jullie. Een mediator helpt jullie in de gesprekken om vanuit een neutrale rol jullie hierin te begeleiden en ruimte te bieden aan deze emoties, waarna jullie in goed overleg de benodigde zaken kunnen afstemmen om tot een convenant en/of ouderschapsplan voor de scheiding te komen.
Door te kiezen voor mediation, lossen jullie het conflict op door bemiddeling. Mediation zorgt voor een snelle oplossing, waarbij irritaties of onbegrip besproken worden en mogelijk uit de weg kunnen worden genomen. Zo kan er vervolgens voor beiden tot goede afspraken gekomen worden. Als de mediation goed verloopt, zal dit jullie helpen in het toekomstig uitvoeren van de afspraken en de toekomstige communicatie onderling. Wel is het zo dat jullie, als gesprekspartners, daar zelf een

Werkgebied als Mediator

Het kantoor is gevestigd in Arnhem (zuid). Ook kunnen de gesprekken plaatsvinden op kantoorlocatie in Renkum. Het werkgebied is breed, Arnhem, Ede, Wageningen, Zevenaar, Westervoort, Duiven, Elst, Bemmel, Huissen, Oosterbeek, Renkum, Doorwerth.

Werkgebied van Goed scheiden Arnhem

Gratis kennismakingsgesprek?

Willen jullie kennismaken en verneme hoe een scheiden traject erbij Goed Scheiden Arnhem uit ziet? Neem contact op voor het inplannen van een gratis kennismaking. In dat gesprek kunnen jullie vragen stellen, de zorgen en belangen benoemen en uiteraard informatie krijgen hoe daar mee om kan worden gegaan. Uiteraard zal ik toelichten hoe een scheidentraject er bij Goed Scheiden Arnhem uitziet en wat de te verwachten doorlooptijd is en wat het traject zal geaan kosten.

Geheel vrijblijvend