Scheiden in coronatijd, is het nu het goede moment te beslissen de scheiding door te zetten? 

Veel mensen zijn, door de coronacrisis, thuis komen te zitten of werken vanuit huis. Als gezin en als partners zit je daarmee ineens, noodgedwongen, op elkaars lip. Als je al niet meer geheel op goede voet met je partner staat, kan dit extra impact geven. Extra lastig als er al stress en spanningen waren en dan nu de corona crisis eroverheen. Wellicht dachten jullie eerder al eens om te gaan scheiden, of heeft een van jullie het al wel eens genoemd. Vraag die velen in deze situatie hebben is, durf je een scheiding nu wel aan, tijdens deze coronacrisis?

De corona situatie zal het lastiger maken om nu uitelkaar te gaan, er is onzekerheid op enkele vlakken. Denk bijvoorbeeld aan bestendig inkomen en hoe het financieel zal gaan. De corona situatie is echter niet zozeer de oorzaak van de problemen, maar eerder een druppel die de emmer doet overlopen. Ineens meer met elkaar thuis zijn, kan ervoor zorgen -dat als het al niet zo lekker liep in de relatie- ineens het besef komt liever niet meer samen te willen zijn en je eigen keuzes te willen maken. Scheidingen hebben vaak een lange aanloop en dan is er al langer sprake van een relatie met barstjes.

Ten aanzien van de eventuele financiële onzekerheid wordt er in het scheiden traject, ook goed gekeken naar de toekomstige situatie. Waar ga ik wonen, kan ik alles maandelijks betalen, hoe hoog wordt de kinderalimentatie, op welke toeslagen heb ik recht?

Bij Goed Scheiden Arnhem, is dit onderdeel van het traject en wordt er juist ook gekeken naar de nabije toekomst en hoe een ieder erbij komt te zitten, qua financiën. We kijken samen naar een planning van jullie maandelijks toekomstige budget en zo kun je goed inzicht krijgen in de mogelijkheden. Keuzes die gemaakt moeten worden, maken jullie dan vanuit een iets zekerder perspectief.

Een scheiding is altijd lastig, ook in deze coronatijd. Als jullie samen goed uitelkaar willen en scheiden met hulp van een mediator, dan hoeft een scheiding door de coronacrisis niet uitgesteld te worden. Bij Goed Scheiden Arnhem, zullen we in een traject alle zekerheden en onzekerheden bespreken, zodat jullie goed inzicht hebben in de nieuwe situatie en wat je kunt verwachten op financieel vlak.

 

Plan hier een gratis kennismakingsgesprek in